Се прикажуваат сите 6 резултати

MSA V FIT FULL BODY HARNESS

 • Текстилни јамки на прeдниот и лесен алуминиумски прстен на задниот дел.
 • Два странични D-прстени за позиционирање во работата.
 • Пподлога за рамења и нозе за зголемена удобност.
 • Комплетно прилагодливи ленти за рамењата, градите и на бутовите за совршено вклопување.
 • Индикатор за преоптоварување.
 • Механизам за најава на заклучување за да се потврди безбедноста за отпочнување со работа.
 • Опција за прикачување на алати назад.
 • Капацитет за 140 кг.

EN 361:2002 ; EN 1497:2007

MSA WORKMAN ENERGY ABSORBING LANYARD

 • Заштитно јаже со амортизер за спречување пад.
 • Безбојна заштитна фолија за поголема трајност.
 • Лесна и тестирана проверка на исправност за користење.

EN354, EN355

MSA WORKMAN LANYARD

 • Мрежни, со самозатворање и само закопчување.
 • Прерамка или ланец како помагало за искачување.
 • Дизајниран за позиционирање и врзување за арматура или бетонски форми.

EN 358

MSA WORKMAN WINCH

 • Специјална макара за подигање и спуштање на лица и товар.
 • Направено за максимум 182 кг товар за лица и 282 за друг товар.
 • Лесна инсталација и прицврстување.
 • Ергономски зафат за носење.
 • Преклопувачка рачка.
 • Челичен кабел или синтетичко јаже
 • Достапен во должина од 10 до 330 метри.

V-FORM FULL BODY HARNESS

 • Контрастна боја на лентите на бутовите и торзото за едноставно подесување.
 • Индикатор за алармирање на падови.
 • Лесно подесување на пределот кај нозете.
 • Под-карлична лента за поголема удобност.
 • Капацитет до 140 кг.
 • Појасот овозможува опција за позиционирање при работа.
 • D-прстени за позиционирање на колковите при работа.
 • Има лизгачки појас на задницата за удобност и лесно прилагодување.
 • Пластични прстени и мрежни холдери за алати.
 • Анти-абразивна мрежа од полиестер.

БЕЗБЕДНОСНИ ОГРАНИЧУВАЧКИ ПОЈАСИ

Мрежен безбедносен појас:

 • 44 мм широка полиестерска мрежа, 1,5 м.
 • Јамките на краевите се заштитени со анти-абразивна облога.
 • Челичен прицврстувач од двете страни.

Kernmantle јаже:

 • 11 мм полиамидно јаже, 1,8 м.
 • Јажето има обоено влакно кое ја губи бојата со тек на време за да покаже дека е при крај на употреба.
 • Челично заклучување од двете страни.

Позиционирачки појас за работа:

 • Јаже од 12 мм
 • 30 цм долг заштитен покривен ракав.
 • Лесен алуминиумски адаптер.
 • Максимална должина 2 м.

EN 354:2010

EN 358:1999