Прикажувам 1–12 од 23 резултати

513 Auriga

 • Лесни, спортски и флексибилни заштитни чевли , водоотпорни и изработени од цврст велур.
 • Отпорни на лизгање, флексибилни во одењето и прилагодени против удари.
 • Издржлива постава и лесни и квалитетни влошки изработени од антибактериски материјал.
 • При изработката не е користен метал.
 • ESD класа 1 - сертифицирано.

AREZZO 830 Air 233560 S1

НАДВОРЕШНОСТ: Изработени од хидрофобен микрофибер VELOUR PRO 2,2 мм.

Издржливи и конструирани за постојана циркулација на воздух.

ПОСТАВА: CLIMAX со 3D изработка за неограничен проток на воздух.

ВЛОШКА: Анатомски, мека PU мемори пена со отворена структура за 100% циркулација. Впиваат влага.

ЗАШТИТНА КАПА: Композитна, екстра широка, што овозможува оптимален простор и удобност.

ЃОН: RAPID PU.2D, инзвонредно лесен, помага во спречувањето на замор на нозете.

ГОЛЕМИНА: 36 – 48

Стандард: EN ISO 20345

AREZZO 830 Air 671460 S1

НАДВОРЕШНОСТ: Изработени од хидрофобен микрофибер INDUSTRY PRO 2,2 мм.

Издржливи и конструирани за постојана циркулација на воздух.

ПОСТАВА: CLIMAX со 3D изработка за неограничен проток на воздух.

ВЛОШКА: Анатомски, мека PU мемори пена со отворена структура за 100% циркулација. Впиваат влага.

ЗАШТИТНА КАПА: Композитна, екстра широка, што овозможува оптимален простор и удобност.

ЃОН: RAPID PU.2D, инзвонредно лесен, помага во спречувањето на замор на нозете.

МЕЃУЃОН: BIO FLEX кевлар, инзвонредна флексибилност при движењето.

ГОЛЕМИНА: 36 – 48

Стандард: EN ISO 20345

ERCOLANO S3 HI HRO (HR066D)

 • Висока чевла, од велур кожа со обвивка против гребење со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Мек кожен јазик.
 • Лесна лепенка, покриени со огноотпорен материјал.
 • Странично затворање.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки композитен материјал согласно со EN 12568.

ЃОН: Цврст, полиуретански, антистатички, антистатичка гума, отпорен на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

SRC ВЛОШКА 4000, апсорбирачка, удобна, анатомска и отстранлива.

ГОЛЕМИНА: 39-47

ТЕЖИНА: Sz 42 гр. 600

FRANKLIN SB FO E P WRU HRO (HRD052T)

 • Ниска чевла, од велур кожа заштитена од гребење со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Мек кожен јазик.
 • Странично затворање.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки, изолациски композитен материјал согласно со EN 12568.

ЃОН: Цврст, полиуретански, антистатички, изолациска гума, отпорен на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

KAYAK S3 (KU025T)

 • Ниска чевла, од велур кожа со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Вметнувачка ткаена влошка.
 • Мек и обрабен јазик.
 • Без метал.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки композитен материјал согласно со EN 12568.

ЃОН: Полиуретанска антистатичка густина, отпорна на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

SRC ВЛОШКА 5000, апсорбирачка, удобна, анатомска, анти-бактериска и отстранлива.

Чевлите го исполнуваат стандардот EN ISO 61340-4-3:2001 за електрична отпорност.
LAS VEGAS S1 P (CT154NC)

 • Ниска чевла, IDROTECH® WRU grain Nubuck кожа со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Цврст предел кај прстите со кожа отпорна на гребење со дебелима 1,8-2,0 мм.
 • Изработена постава против абразија и потење.
 • Менлива влошка.
 • При изработката воопшто не е користен метал.

ПРЕДНИЦА НА ПРСТИТЕ: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки, изолациски композитен материјал согласно со EN 12568.

ЃОН: Цврст, полиуретански, антистатички, изолациска гума, отпорен на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

ВЛОШКА: Трослојна за максимален комфор, се отстранува по потреба, антибактериска, анатомска, спречува потење и абсорбира влага.

ГОЛЕМИНА: 35-47

Чевлата е изработена согласно нормата IEC 61340-4-3:2017 (IEC 61340-5-1:2016) for the electrical resistan­ce ESD class 1.

CE UNI EN ISO 20345:2012 S1P SRC ESD CLASS 1

MOZART S3 (AC810BP)

 • Ниска чевла, од водоотпорна кожа со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Абсорбирачки и антистатички.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Антиперфорирачки челик согласно со EN 12568.

ЃОН: Полиуретанска антистатичка густина, отпорна на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

SRC ВЛОШКА 1000, со висока густина и латекс пена.

ГОЛЕМИНА: 36-49

ТЕЖИНА НА ЧЕВЛА: Sz 42 гр. 540

SOFTBALL S3 (KU037T)

 • Ниска чевла, од велур кожа со дебелина 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Вметнувачка ткаена влошка.
 • Мек и обрабен јазик.
 • Без метал.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки композитен материјал согласно со EN 12568.

ЃОН: Полиуретанска антистатичка густина, отпорна на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

SRC ВЛОШКА 4000, апсорбирачка, удобна, анатомска и отстранлива.

ГОЛЕМИНА: 39-47

ТЕЖИНА: Sz 42 гр. 600

STRAUSS S3 (TO880BP)

 • Висока чевла, водоотпорна, со дебелина на кожа 1,8-2,0 мм.
 • Материјал отпорен на абразивност и триење.
 • Вметнувачки влошки со ткаенина.
 • Обрабен и полн јазик.

ЗАШТИТНА КАПА: 200J полимерен композит не термички според EN 12568.

МЕЃУЃОН: Антиперфорационен челик според EN 12568.

ЃОН: Специјално дизајнирана за циркулација на воздух.

ВЛОШКА: 4000. отстранлива, анатомска, апсорбирачка, антистатик и против потење.

ГОЛЕМИНА: 39-47

TESLA SB FO E P CI HI WR WRU H (HRD057E)

 • Висока чевла, изработена од кожа што не се гребе, со дебелина од 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Водоотпорни и издржливи при отежнати услови.
 • Отстранлива влошка од ткаенина.
 • Мек, полн и обрабен јазик.
 • Без метал.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки, изолациски композитен материјал согласно со EN 12568.

Цврст ѓон со изолациска гума, отпорен на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

TOE 001 (S1-S1P SRC)

ГОРЕН СЛОЈ: Велур кожа + максимален проток на воздух.

ПОСТАВА: Rete Doppia (240 гр/м2 - Максимална циркулација на воздух).

ЗАШТИТНА КАПА: Air-toe® Composite toe®

МЕЃУЃОН: Кевлар (само со S1P моделите)

ВЛОШКА: Специјално дизајнирана за циркулација на воздух.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЃОНОТ: BASF PU/PU (Двојна густина)

ГОЛЕМИНА: 36-47