Прикажувам 1–12 од 17 резултати

BLOCKZ

 • Лесни за целодневно носење.
 • Tuff-Stuff™ отпорни на удар стакла со вграден механизам за заштита.
 • Трајност на стаклата благодарение на облогите.
 • Неопходни се на места во абразивна околина.
 • Не се замаглуваат.

EN 166-FT CE

CHEM-PRO

 • Класа А стакло од поликарбонат, отпорно на удари и екстремни температури, па дури и прскање на стопен метал.
 • Индиректна вентилација која овозможува проток на воздух истовремено со заштитата од прашина и прскање.
 • Висока видливост благодарение на облогата против замаглување.
 • Средна заштита од удари.
 • Лесно приспособливи и меки на лицето.

EN 166 (N)

FEATHER FIT CLEAR (SMOKE)

 • Поликарбонатни стакла против удари и прашина.
 • Tuff-Stuff™ систем против гребаници.
 • Неопходни во абразивна околина, долготрајни и отпорни стакла.
 • Гумено прицврстување кај носот за максимална удобност.
 • Дизајнирани за целодневно носење.
 • Заштита од 99.999% UV зраци.

EN 166 (K)

FLEXI-CHEM

 • Зголемена хемиска заштита благодарение на ацетатното стакло.
 • Облога против замаглување за максимална видливост.
 • Индиректна вентилација за долго и удобно носење.
 • Прилагодливи за блиска заштита.

Рамки: EN 166 34-FT CE
Стакла: 2C-1.2 MSA FT N CE

MSA ALTIMETER

 • Мекост, комплетна заштита, абсорбирачки на шокови.
 • Флексибилни и приспособливи на лицето.
 • 18 точки за соодветен проток на воздух.
 • Отпорни на замаглување и гребнатини.
 • UV400 заштита на засенчените очила, (на транспарентните UV 99.9%)

EN 166-FT CE

MSA PERSPECTA 9000 SMOKE

 • Модерни, лесни, со заоблени рачки.
 • Заоблено стакло со одлична заштита од удари.
 • Дополнителна странична заштита.
 • Незамаглувачко стакло.
 • UV филтер 99,9%.
 • Отпорно на температура од -5 до 55 целзиусови степени.

ЕN 166

MSA RACERS

 • Црвено огледално стакло.
 • Достапни се во црна и сребрено-црвена боја.
 • Меко приспособување на лицето.
 • Облога против замаглување и удари.

EN 166 FT

MSA RACERS CLEAR

 • Транспарентно (проѕирно) стакло.
 • Отпорни на удар и замаглување.
 • Меко приспособување на контурите на лицето.
 • Динамичен дизајн.

EN 166 FT

MSA RACERS SMOKE

 • Огледални очила.
 • Обезбедуваат 99.999% UV заштита.
 • Обложени против замаглување.
 • Подесување на мекиот дел кај носот.
 • Отпорно на удари.

EN 166 FT

MSA RESPONDER

 • Двојно стакло, поликарбонат на надворешноста, ацетат на внатрешноста.
 • Удобно и цврсто местење на лицето.
 • Максимална видливост.
 • Дизајнирани со огноотпорни и топлоотпорни елементи.
 • Посебна облога против замаглување и гребење.

EN 166-3459 BT CE; 230.1 BT

PERSPECTA 9000

 • Лесни на лице, за целодневно носење.
 • Унитарни стакла со двојна 9,75 базна кривина за широк, непречен поглед.
 • Ја обезбедуваат заштитата многу блиску до очите.
 • Не се лизгаат и стојат прилепено на носот.
 • Меки зони за чувствителноста на носот и над ушите.
 • Одбива 99.9% од UV зраците.
 • Облога против замаглување и гребење.

EN 166

PERSPECTA GIV 2300

 • Отпорни на удар.
 • Издржуваат и екстремни температури.
 • Панорамска видливост, не се замаглуваат.
 • Флексибилни и лесно приспособливи на контурите на лицето.
 • 11 точки за проток на воздух, без нарушување на заштитата од прашина и вода.
 • Прилагодлива должина на траката.
 • Одбива 99.9% од UV зраците.

EN 166-34 BT C