Се прикажуваат сите 6 резултати

V-GARD 500 СО ВЕНТИЛАЦИЈА

 • Цврст дизајн и издржлива конструкција.
 • Вентили за ладење за подобрена циркулација на воздухот и максимална удобност.
 • Обработена површина за намалување на рефлектирачкиот отсјај.
 • Лесно монтирање на додатоци за заштита на ушите.
 • Ефикасна заштита при работа на високи температури или влага.

АМОРТИЗЕР ЗА ПРИЦВРСТУВАЊЕ НА ШЛЕМ FAS-TRAC

 • Систем од 4 супериорно удобни и безбедни точки.
 • Подесување на положба и висина.
 • Лесно се поставува на V Gard шлем или друг вид на оклоп.

АМОРТИЗЕР ЗА ПРИЦВРСТУВАЊЕ НА ШЛЕМ STAZ-ON

 • Систем од 4 точки за амортизација што го одржува шлемот фиксирано на главата.
 • Супериорна удобност и делумно лично подесување.
 • Вусоко квалитетни ластици.
 • Лесно се поставува на V Gard капата или оклопот на шлемовите.

ЗИМСКА ПОДКАПА

 • Овозможува одлична топлина и заштита под шлемовите.
 • Врвните облоги нудат три слоја на вистинска отпорност на пламен (FR) и супериорна отпорност на изложеност на лак (АТВ од 8 кал / см2)
 • Облогите може да се перат до 50 пати без да се наруши функционалноста на подкапата.
 • Повеќето модели имаат ушен капак за да се вметнат антифони без да се намали заштитата на слухот.
 • Комфор овозможен со адаптибилен ремен кај брадата и прилагодливо затворање околу вратот.

ТЕРМАЛНА ЗАШТИТНА КАПА THERMALGARD

 • Ојачана стаклено-најлонска обвивка, со изработени рабови за максимална цврстина.
 • Слотовите во капата овозможуваат монтирање на заштитни слушалки, наочари и штитници при заварување.
 • Тестирани на топлинско зрачење до 150 целзиусови степени.

ЦВРСТА ЗАШТИТНА КАПА V-GARD

 • Квалитет, издржливост и удобност признаена од милиони работници ширум светот.
 • Полиетиленска обвивка која обезбедува супериорна заштита при удари.
 • Приспособливи ленти на круната за удобно вклопување на главата.
 • Вистински избор за работа на височина, затворени простории и при заварување.

EN 397