МЗТ ИРИ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
TESLA SB FO E P CI HI WR WRU H (HRD057E)
 
 
 
 

TESLA SB FO E P CI HI WR WRU H (HRD057E)

 
 
 
 • Висока чевла, изработена од кожа што не се гребе, со дебелина од 1,8-2,0 мм.
 • Високо отпорен материјал на триење и потење.
 • Водоотпорни и издржливи при отежнати услови.
 • Отстранлива влошка од ткаенина.
 • Мек, полн и обрабен јазик.
 • Без метал.

ЗАШТИТНА КАПА: 200Ј полимерен нетермички композит согласно со EN 12568.

МЕЃУЃОН: Флексибилен антиперфорирачки, изолациски композитен материјал согласно со EN 12568.

Цврст ѓон со изолациска гума, отпорен на хидролиза ISO 5423: 92, на јаглеводороди и абразија, анти-шок и анти-лизгање.

 • High shoe, WRU anti-scratch back leather thickness 1,8-2,0 mm.
 • Perspiring and abrasion resistant fabric lining.
 • Soft, Windtex® water resistant membrane lining, with very good perspiration and abrasion resistance.
 • Shoe with refracting fabric insert.
 • Soft, lined and padded tongue.
 • Completely metal free.

TOECAP: 200J polymeric composite non-thermic according to EN 12568
MIDSOLE: flexible antiperforation composite INSULATING fabric according to EN 12568
SOLE HARD ROCK INSULATING: bidensity polyurethane and insulating rubber resistant to hydrolysis ISO 5423:92, to hydrocarbons and to abrasion, anti-shock and anti-slipping.